Ana içeriğe atla

TARIMDA MİLLİ BİRLİK PROJESİ MİLLİ Mİ?

TARIMDA MİLLİ BİRLİK PROJESİ:
KÜÇÜK ÜRETİCİDEN BAŞLAYARAK SORUNLARI GİDERMEK BİR YANA HOLDİNGLERE YENİ RANT AKTARMA PROJESİDİR
Kurulacak SEMERAT HOLDİNG'in yapısı bunun en saf göstergesi durumundadır.
Tarımdan Haberler Sitesinden Ali Ekber Yıldırım'ın haberine göre kurulacak holdingin hisse paylaşımı şöyle anlatılıyor.
"Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a yapılan sunumda, Semerat Holding’in yüzde 50 hissesinin (Ülker, Eti, Sütaş, Namet, Pınar, Unilever, TK Holding, Kastamonu Entegre, Migros, Borsa vb.)özel sektöre ait olacağı ifade ediliyor.Yüzde 35’i Milli Birlik Kooperatifi’ne ve yüzde 15’inin ise (TMO, Çaykur, Türk Şeker vb.) tarımsal Kamu iktisadi Teşekkülleri’nde olacağı belirtiliyor."
Semerat Holdingin %50 hissesine sahip olacak olan: ÜLKER, ETİ, SÜTAŞ, NAMET, PINAR, UNİLEVER, TK HOLDİNG, KASTAMONU ENTEGRE, MİGROS, BORSA vb tarımdaki çöküşün büyük oranda sebep olanları ve semeresini toplayanlardır.

Tarımda samandan kırmızı ete, mercimekten soğan-patatese kadar pek çok ürünün ithalatına yol açan şey Anadolu'daki küçük üreticinin uluslararası tarım ve gıda tekellerinin imhasına terk edilmesidir.
GERÇEKTEN TARIMIN KURTARILMASI diye bir samimiyet var ise işe holdinglere yeni soygun alanları ayarlamak değil; İMF ve DB gibi örgütlere verilen "başta hububat olmak üzere Seker Pancarı,Tütün, Pamuk ve tüm tarımsal ürünlerde tarımsal desteklerin kaldırılacağı" TAAHHÜTLERİNİN "hükümsüz" ilan edilmesiyle başlanmalıdır.
Devamında üreticilerin kooperatif olarak örgütlenmesinin desteklenmesi, yerli tohumun geliştirilmesi, girdi fiyatlarının düşürülmesi ve tarımsa kredilerin faizsiz veya üretime katkı sağlayacak bir düzeye indirilmesi gerekmektedir. Organik Tarım ve İyi Tarım uygulamalarında SERTİFİKASYON soygununa son verilmeli yerine Tarım Bakanlığı bu işi küçük üretici için ücretsiz yapmalıdır. Tohum ithalatı yasaklanmalıdır.
Ülkemiz coğrafyası tarımın doğum alanlarından biridir. Başta hububat olmak üzere pek çok sebze- meyvenin ya gen merkezi ya da optimal gelişim alanlarından birisidir.
Çeşit zenginliği ve iklim özellikleri bakımından en sert kara ikliminden subtropikal iklimine kadar bir zenginlik gösterir. Bu durum bilinerek tohum üzerindeki yasal baskıyı kaldırarak yerli tohumun korunması, ıslahı ve geliştirilmesi küçük üreticilerimizin hizmetine sunulması önemlidir.
Bütün bu gerçekleri dikkate almayan bir "Tarımda Milli Birlik Projesi"nin ülke tarımına bir katkı sunmayacağı gibi küçük üretici diye bir derdinin olmadığının ilanıdır. (Kemal Kurtul Zir. Müh.)

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

MADEN ATIK BARAJLARI VE ÇEVRE

Yağmur Yağmasın Siyanür Akmasın! Kemal KURTUL Ziraat Mühendisi 11.05.2011 Ülkemizde 50-100 milyon metreküp zehirli maden atığı olduğu tahmin edilmektedir. Bu miktardaki bir atığın herhangi bir şekilde çevreye akmasıyla oluşacak yıkım da devasa olacaktır. Çevreye zararı olmadığı belirtilen Kütahya’daki atık su barajındaki bendin yıkılmaması için neredeyse “yağmur yağmasın” duasına çıkacağız. Kütahya Gümüşhacıköy yakınlarındaki Eti Gümüş AŞ’ye ait maden işletmesine ait olan siyanürlü atık depolama barajının bentlerinden biri kısmen yıkıldı. Üç kademeli olan barajda zehirli atıklar son sete binerek bu sette sızıntı meydana getirmeye başladı. Yöre halkının anlatımları ve Çevre Mühendisleri Odasının incelemelerine göre barajdaki sızıntılar tarlalara kadar ulaşmıştır. Ve bendin her an yıkılması tehlikesi mevcuttur. Yetkililere göre herhangi bir tehlike yoksa da; bu bölgede su içmek dahi yasaklanmalıdır. Çünkü her an siyanür zehirlenmesi yaşanabilir. Litrede 8 mg siyanür 60 kg’lık bir insan

GDO YÖNETMELİĞİ

GDO YÖNETMELİĞİ ÇIKTI Gen kaynaklarımız tehlilkede; gıdalarımız daha güvensiz! Dünyada gen transferleriyle üretilen GDO'lü tarımsal ürünlerin yaygınlaşması ile birlikte tüm ülkeler bu ürünlere karşı çeşitli önlemler ve uygulamalar hayata geçirdiler. Bazı ülkeler bu ürünlerin insana ve doğal flora ve faunaya verdiği zararı önemseyerek yasaklarken bazıları da sınırlı serbestlik yolunu seçti. Ancak başta ABD olmak üzere Çin, Brezilya, Hindistan, Arjantin, İspanya, Meksika'nın da içinde olduğu Otuzu aşkın ülke GDO'lu ürünleri serbest bırakmış durumda. Ülkemizde hükümetler ise bu GDO konusunda 1998'den beri beri bir “Biyogüvenlik Yasası” için tasarı hazırlamalarına karşın; bu ürünlerin ülkemize girişlerine sessizce onay verdiler. Öte yandan da GDO'lu ürünlerin ülkemizde yasak olduğunu açıklamaktan geri kalmadılar. GDO'lu ürünlerin Doğal ortama, insan sağlığına ve gen kaynaklarıne olumsuz etkileri bilim insanları ve araştırmacılarca ortaya konulup gerekli uyarıların y

BİLİMİ HALKLA BULUŞTURAN BİLİM İNSANI: ARŞİMET

Bilime sayısız katkılar sunan Arşimet o dönemde Yunan adası olan Sicilya’nın Sirakuza şehrinde doğmuştur.(MÖ:287) Dönemin bilim insanları Dünya'yı ve Evren'i anlamaya ve onu hesaplamaya çalışıyorlardı Dünya'yı, Ay’ı, Güneş’i ve yıldızları nasıl ölçeceklerdi? Yıldızlar ne kadar uzaktaydılar? Evren’i kim ölçecekti? İskenderiye bilim ocağında yetişmiş Arşimet bu işi üzerine aldı. Çalışmalarına o güne kadar astronomların kafasını yoran sorun olan dünyayı ölçmekle işe başladı. Arşimet,İskenderiye Kütüphanesine sunmasına rağmen kabul görmeyen "Kum Tanelerinin Sayısına Dair’ kitabını Kral Gienon’a sunarak: “Syrakuzai’de ya da Sicilya’daki kumları değil, üzerinde insanın yaşadığı ve yaşamadığı, bütün kıtaları kastediyorum.” diyecektir. Kum taneciğini baz alarak ölçümler yapan Arşimet yıldızların çok uzak olduğunu öğrenmiştir. İskenderiye’de Nil nehrini dizginleyerek tarlaların sulanmasında kullanılan Arşimet Burgusu’nu icad etmiştir. Ve bu icadı uzun sure İspanya&